Kako odabrati bidermajer po vašoj meri?!

Kako odabrati bidermajer po vašoj meri?!

Kako odabrati bidermajer po vašoj meri?!

10.05.2018.

Kako odabrati bidermajer po vašoj meri?!

Detalj bez kog mlada ne može zamisliti svoje venčanje svakako je bidermajer. Prema našim običajima, kupuje ga kuma, a pored toga što ima važnu ulogu na venčanju i za sve gošće koje su neudate devojke, bidermajer je od izuzetne važnosti i kao modni detalj.

Ne postoji mlada koja ne želi da izgleda savršeno na svom venčanju iz bajke, a bidermajer će celu priču oko mladinog izgleda i zaokružiti.

 

Poslednji trendovi podrazumevaju neuredan oblik samog buketa, sa puno zelenila, sa cvetovima i biljkama nejednakih dužina, a sve kako bi buket izgledao neobavezno, unikatno i neobično.

Za romantične dame, tu su veoma popularni bidermajeri od poljskog cveća, a za klasične tipove budućih nevesta idealan je okrugao bidermajer od ruža.

Iako su najpopularniji buketi od prirodnog cveća, danas se često prave i od veštačkog cveća ili nakita. Ovo takođe ima smisla, s obzirom na to da danas postoje zaista prelepi cvetovi koji su izrađeni od veštačkih materijala, da gotovo izledaju kao pravi, a da ne govorimo o tome da takav bidermajer može da se sačuva jako dugo kao uspomena na venčanje.

Iako ga mlada ne drži tokom celog svog venčanja, bidermajer predstavlja veoma važan segment celokupnog utiska. Ostaje na fotografijama mladenaca, čini izgled neveste lepšim, a takođe igra i glavnu ulogu u ,,bacanju bidermajera'', čime određuje ,,koja devojka se sledeća udaje”.

Simbolično značenje cveća

Kažu da cveće služi za izražavanje osećanja, te ga u skladu sa tim treba pažljivo birati za određene osobe i prilike, pa tako i za bidermajer.

Osim cveta, čak i njegova boja nešto simbolizuje, tako da, bez obzira na vrstu cveća, ljubičasta boja simboliše nežnost, plava vernost, bela nevinost, narandžasta ponos, crvena ljubav, zelena razumevanja itd.

Ruža:

Najčešća vrsta koju dame biraju za svoje svadbene bukete. Poznata je kao simbol ljubavi, strasti i lepote. Crvene ruže simbolizuju ljubav, žute su predstavnice ljubomore, ali danas kažu i da su one izraz veselja. Roze ruže izražavaju nežnost, bele simboliziju duhovnu ljubav i nevinost, a narandžaste žudnju.

Bele rade:

Simbolizuju duhovno bogatstvo, odanost i nevinost.

Orhideja:

Orhideja simbolizuje uspeh, a mnogi veruju i da može ljubav, erotiku - uopšte želju za intimnošću.

Ljiljan:

Za ovaj cvet kažu da simbolizuju uzvišenost, beskrajnu lepotu i sreću.

Karanfil:

Za karanfil kažu da iskazuje požudu. Nekada se čak poklanjao mladoj na venčanju radi očuvanja sloge u braku. Crveni označava čežnju, rozi dugovečnost, ljubičasti hirovitost, beli nevinost, a žuti razočarenje.

Iris:

Cvet koji simbolizuje dostojanstvo i hrabrost.

Ljubičica:

Za ljubičicu se veruje da simbolizuje prvu ljubav. Ovim cvećem se izražavaju iskrenost i privrženost.

Suncokret:

Ovaj cvet označava obožavanje, zajedništvo i snagu.

Bambus:

Simbol odanosti i dugovečnosti.

S obzirom na to da svaki cvet nosi neku poruku, kroz bidermajer možete da govorite na poseban način o ljubavi, da nenametljivo otkrijete osećanja prema svom izabraniku, kao i o očekivanjima od vašeg zajedničkog života. Vašu priču birate Vi sami.

Još nekoliko korisnih saveta...

Pri odabiru bidermajera, treba imati u vidu još nekoliko važnih stvari. Boja kose treba dobro da se uklapa sa bojom cveća, boja venčanice takođe igra važnu ulogu. Poželjno je da dekoracija venčanja bude uklopljena sa mladinim buketom i na kraju da bidermajer odgovara karakteru dame koja ga nosi.

Venčanje je veliki dan za svaku ženu. Upravo mi smo te koje ga možemo učiniti onakvim kakvim smo ga oduvek sanjale. Srećom, ukoliko i ne smatramo da smo dovoljno talentovane da sprovedemo u delo ono što smo zamislili, uvek to neko drugi može uraditi umesto nas, a po našoj želji.

Maj mesec idealno je doba za venčanje iz bajke. Učinite da Vaša bajka postane stvarnost. Srećno! :)

 

loader