Kako da rashladite svog psa?

Kako da rashladite svog psa?

Kako da rashladite svog psa?

24.08.2018.

Kako je stigao mesec avgust, tako su krenule tropske vrućine. Kao da omiljeno godišnje doba nastupa u osmom mesecu u godini, nepripremljeni na visoke temperature samo tragamo za načinima rashlađivanja.

A kako je tek našim četvoronožnim prijateljima?

Mnoge rase pasa, naročito one dugodlake, nisu posebno srećne zbog letnjih dana. Kao što i nama bude vruće i činimo sve da se rashladimo, tako je i sa psima. Ono što je neophodno jeste da im je uvek dostupna sveža voda, rashlađena prostorija, odlazak na reku takođe može biti koristan uz neophodno obraćanje pažnje da je pas uglavnom u hladu.

Još jedan način za olakšavanje ovih tropskih dana za svoje ljubimce je šišanje. :)

Frizeri za pse moraju biti sastavni deo života svakog psa i iz tih razloga neophodno ih je upoznati sa njima još od malih nogu (šapa :)). Šišanje kućnih ljubimaca je odraz dobre higijene i zdravlja psa, tako da svaki odgovoran vlasnik ne treba dva puta da razmišlja na ovu temu. Šišanjem i četkanjem se uklanja mrtva dlaka iz krzna, što je naročito važno tokom leta. Zamislite samo kako vašem psu može biti na +30°C ukoliko se ne ukloni poddlaka?

Kupanje, četkanje i šišanje nisu nimalo jednostavni – ukoliko ste pomislili da ovaj „posao“ obavite kod kuće. Naročito kada je reč o šišanju, pravi stručnjaci znaju koliko je dozvoljeno da se skrati dlaka (kod svake rase važe neka druga pravila) i važno je na kojim delovima tela se upotrebljava mašinica, na kojim makaze a na kojim trimer.

Ne pokušavajte ovo kod kuće – pronađite frizerski salon za svog psa koji će mu pomoći da lepše provede letnje dane. Ujedno se možete raspitati i kod veterinara da li i oni pružaju uslugu šišanja i četkanja pasa. Često se mogu pronaći veterinarski stručnjaci koji su i sjajni grumeri.

Pravac na šišanje i uživanje u ostatku leta sa svojim najvernijim prijateljima. :)

loader