Jednostavna i kreativna hrana za proslavu rođendana u rođendaonici ili igraonici

Jednostavna i kreativna hrana za proslavu rođendana u rođendaonici ili igraonici

Jednostavna i kreativna hrana za proslavu rođendana u rođendaonici ili igraonici

08.12.2018.

Od kada je zaživela proslava dečijih rođendana u rođendaonici ili igraonici, roditelji su odahnuli. Nema više nereda i zbrke u stanovima ili kućama, drugi brinu o tome kako će animirati decu, a kada se sve završi, samo se spakujete i odete. Kao da ste u gostima. Osim ovih prednosti, još jedna je što na ovim mestima postoji poseban prostor gde klinci mogu da grickaju slaniše ili da se zaslade. Donosimo vam nekoliko jednostavnih i kreativnih ideja, kojima ćete obradovati sve mališane i doprineti ambijentu.

Omiljeni dečiji junaci

Rođendaonice i igraonice su savršena inspiracija da u sebi probudite dete. To pre svega podrazumeva da ćete sve slatkiše ukrasiti dečijim omiljenim crtanim likovima! Za to će vam najbolje poslužiti mafini, na koje možete preslikati nekog od junaka. Takođe, možete da napravite medenjake u obliku Miki Mausa, Pepe Praseta ili Minjona, koje ćete ukrasiti tako da asociraju na ove junake. Neki od ovih likova će se sigurno naći i u prostoru, kao igračka, jastuk ili bojanka, pa će time dečije oduševljenje samo biti još veće.

Cake pops – zabavan i ukusan

Kejk pops (cake pops) je uvek poželjan i dekorativan slatkiš. Osim toga, on je veoma praktičan za decu koja ne miruju, nego trčkaraju po rođendaonici ili igraonici. To su prave male tortice, zgodne za uživanje dok se igrate. Da biste ih napravili, potrebno je da prvo umesite biskvit, kao i za svaku tortu. Kada se ohladi, izmrvite ga i dodajte, na primer, eurokrem, i mleko. To izmutite mikserom. Potom pravite kuglice i poslažite na tepsiju sa papirom za pečenje. Pripremite glazuru, a potom štapiće za roštilj umoćite u nju, a potom u kuglice. Stavite u frižider, kako bi se sve steglo. Zatim izvadite i umočite kuglice u glazuru, a štapić okrećite kako bi se višak ocedio. Potom kuglice možete da dekorišete po svojoj želji - mrvicama, belo čokoladom, voćem i slično.

Malo i slaniša

Naravno, osim grickalica, trebalo bi osmisliti i nešto hranljivije, što će deca takođe u trku lako moći da grickaju. Prve na redu su projice! Njih možete da napravite i u mafin kalupima. Možete im dodati sir, začinske biljke, iseckanu salamu, ali i mini viršle. Mini pice i mini sendviči su takođe odlično rešenje, jer mališani ne moraju previše da se zadržavaju za stolom sa posluženjem, a ipak uživaju u svojim omiljenim brzim jelima. Ako želite malo zdraviju varijantu, možete da pripremite razne soseve i umake od povrća, koje će deca moći da kombinuju uz integralne štapiće. A zašto da ne i kokice! Jednostavne ili sa dodacima, biće lake za grickanje, a pri tom će zasititi mališane.

Ne zaboravite i voće!

Naravno, uz sve ovo, deci možete da obezbedite i mnogo svežeg voća. Ako ne želite da jabuke, kruške ili banane budu u komadu, napravite voćne salate. Čak i to može da bude zaseban desert, ukoliko ih poslažete u činijice i ukrasite šlagom. A zamislite tek oduševljene ukoliko se tu negde pronađe i kugla sladoleda!

Za šta god da se odlučite, možete da budete rasterećeni - nered nećete čistiti vi, pa vam mrvice i komadi hrane koja nije pojedena neće predstavljati ni najmanji problem!

loader